SOROLLA A LA CASA AMATLLER

 

Sense l’espectacularitat que els espectacles digitals oferts a l’Ideal proporcionen, hem de dir que “L’experiència Immersiva del Centenari Sorolla” que s’ofereix al recinte de la Casa Amatller val molt la pena de visitar.

Joaquin Sorolla fou un pintor nascut a València l’any 1863 que moria l’any 1923 a Cercedilla (Madrid) el 1923 i en el marc del centenari de la seva desaparició un repàs a la seva vida i obra ens arriba en forma d’audiovisual que a diferència dels anteriors que havíem vist al Centre d’Arts Digitals Ideal, s’ofereix en el recinte modernista de la Casa Amatller en ple Passeig de Gràcia de Barcelona, just al costat de la Casa Batlló.

Els treballs de Sorolla, un total de més de 2200 obres catalogades, ens mostren retrats de paisatges i monuments de temàtica social i històrica que es caracteritza per la seva capacitat de captar la personalitat i essència dels retratats i els paisatges sota la llum del sol. Erròniament s’ha dit que l’obra era impressionista, però realment la paraula que la defineix millor sería luminista. A tot això es considerat un dels pintors més importants de la pintura espanyola de finals del Segle XIX i principis del XX

Podem dir, doncs que ens trobem davant d’una exposició audiovisual molt interessant i que potser qualificaríem una mica de menor en relació a les que ofereix l’Ideal, però tot i així molt recomanable per fer un cop d’ull i conèixer millor aquest pintor.

Comentaris