TUTANKAMON. IDEAL CENTRE D'ARTS DIGITALS

Una nova posta en escena audiovisual a l’espai IDEAL ens ha permès endinsar-nos en la figura de Tutankamon.

Fou l’antepenúltim faraó de la dinastia XVIII de l’antic Egipte. Succeí a Semenkhare que podia haver estat el seu germà i de fet va governar poc, uns 10 anys. Malgrat la seva fama popular actual, deguda al fet del descobriment de la seva tomba quasi intacta, fou un faraó de poca importància. Morí molt jove i la seva mort va marcar el cessament de la línia reial de la dinastia.

Va ser dels pocs reis adorats com a divinitat durant la seva vida; això es feia normalment pòstumament per a la majoria dels faraons.

La seva tomba fou descoberta l’any 1922 per Howard Carter, el mateix descobridor digué l’any 1925 “Em va fer pensar en tota la riquesa que devia contenir la Vall dels Reis, tot i que Tutankamon era un dels faraons menys importants dels 27 que hi ha enterrats.

Els tresors de la tomba són de gran bellesa i gran vàlua. El seu sarcòfag es conegut per tenir una màscara d’or molt ben tallada i decorada. Realitzada en or batut amb incrustacions de pasta de vidre i turqueses. Aquesta màscara es la peça més coneguda de l’art egipci.

No cal dir que la proposta es molt reeixida i sens cap mena de dubte totalment recomanable i que manté el nivell que fins ara han mostrat totes les propostes que l’IDEAL ha ofert en els seus espectacles i que s’han consolidat com una oferta lúdico-cultural capdavantera a la ciutat de Barcelona.




Comentaris