VILLAGE DE NOËL. LE BARCARES


Com si d’un gran parc temàtic es tractés, el “Village de Noël” situat a la localitat francesa de Le Barcarès, es com a mínim sorprenent. Es un dels llocs màgics per viure l’Esperit del Nadal, sens dubte es un dels mercats nadalencs més bonics i més grans del sud de França.

Convençuts de que el millor es veure-ho de nit, hi anem quan ja s’ha fet fosc (6 tarda) i tots els llums llueixen en el seu màxim esplendor.

Tot i ser un dia laborable, deu n’hi do la gentada que hi ha (no vull pensar en un cap de setmana) aparquem a una certa distància de l’entrada al recinte.

L’entrada general costa 5€ i tot i que hi ha entrada Premium per no fer cues en algunes de les atraccions, nosaltres ens decantem per la senzilla ja que no tenim intenció de pujar a cap d’elles, potser a la gegantina sínia des d’on es pot veure tot el parc des de les altures.

Hi podem trobar tot de típiques casetes de fusta amb ornamentació nadalenca, pistes de patinatge sobre gel, moltes atraccions de fira ambientades en temes nadalencs, sense oblidar una gran oferta de llocs per menjar o fer un mos.

Passegem tranquil·lament per les diferents zones plenes de figures il·luminades, revestides d’esperit nadalenc.

Les atraccions no tenen en aquests moments massa afluència, segurament perquè no hi ha massa públic infantil i a més fa fred, cal anar abrigat.

Desprès de veure un film d’animació sobre el “Noël”, decidim fer una volta amb un trineu virtual, l’experiència amb ulleres 3D es curta però divertida. També visitem el Museu de Figures de Gel, es tracta d’una sèrie d’escultures vinculades a instruments musicals fetes amb gel, es curiós però res de l’altre mon, això si quan sortim d’allí sembla que a fora fa menys fred i es perquè la temperatura a dins de l’exposició es encara més baixa que la del carrer.

No pugem a la sínia que gira tranquil·lament amb poc públic perquè pensem que a les alçades el fred que fa a baix encara serà més intens, per sort des d’un vaixell anomenat Lydia tenim una visió un xic elevada del parc en el seu conjunt, perquè el seu interior son botigues i sort d’uns autòmats que fan que el pujar-hi valgui la pena.

Tres hores i mitja més tard ja donem la visita per conclosa. En resum podem dir que ens ha agradat i que ha valgut la pena arribar-hi. Tot i així es evident que cal evitar caps de setmana i festius i que si vas amb infants et pots arruïnar ja que les atraccions infantils son totes de pagament addicional al preu de l’entrada al parc.

Es un d’aquells llocs que enamoren als més petits de la família i perquè no dir ‘ho també als més grans. El “Village de Noël” es almenys un cop, una parada indispensable per Nadal.

Comentaris