WORLD PRESS PHOTO 2023

 

FOTO GUANYADORA 

Interessant, molt frapant i altrament molt recomanable l’exposició World Press Photo que es pot visitar al CCCB.

En paraules del president del jurat global del concurs Brent Lewis “Les fotografies que hem escollit per representar l’any 2022 son reveladores del temps que vivim, i esdevindran documents històrics del que ha estat aquest any per a unes generacions futures que podran mirar enrere i, amb sort, aprendre d’elles.”

La mostra reuneix les fotografies i les produccions multimèdia guanyadores del concurs World Press Photo 2023, incloent-hi totes les guanyadores regionals, de les quals el concurs destaca quatre guanyadores globals.

L’exposició mostra treballs, majoritàriament inèdits al nostre país, escollits per la seva qualitat visual i que ofereixen diversos punts de vista sobre l’actualitat. Mirades múltiples i panoràmiques que conviden a la reflexió, especialment enriquida en les visites guiades.


Des de l'edició anterior, el concurs de fotoperiodisme més prestigiós del món aposta per un model territorial, que divideix el món en sis regions per assegurar una major representació i diversitat d'autors i històries. A més, s'han eliminat les limitacions temàtiques d'anteriors edicions i s'han creat noves categories centrades en el format: Fotografies Individuals, Reportatges Fotogràfics, Projectes de Llarga Durada i Format Obert.

Recomano molt especialment fer-hi un recorregut, de ben segur que no us deixarà indiferent.









Comentaris