PALLASSOS SENSE FRONTERES. BUTACA HONORIFICA 2023

 

Amb motiu de l’entrega el dilluns dia 20 del Premi Butaca Honorífic a “Pallassos sense Fronteres” el passat divendres es va celebrar a l’Amistat de Premià de Mar, una taula rodona per conèixer les tasques que aquest col·lectiu porta fent durant 30 anys.

Pallassos sense Fronteres és una organització no governamental catalana de pallassos, d'àmbit internacional i sense ànim de lucre, fundada a Barcelona el 1993 per un col·lectiu d'artistes procedents del món de les arts escèniques. El seu objectiu és actuar en zones de conflicte o exclusió, a fi de millorar la situació psicològica a les poblacions refugiades i zones de conflictes i guerra, així com sensibilitzar la societat sobre la situació de les poblacions afectades i promoure actituds solidàries.

Ha estat present en molts llocs amb conflictes bèl·lics, com a Iugoslàvia, Palestina, l'est de la República Democràtica del Congo, Algèria, Líban, Jordània, Moçambic, Costa de Marfil, Namíbia,

L’any 2008 rebé el Premi “Pere Casaldàliga a la Solidaritat”, premi que atorga anualment el Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya a tota entitat o persona que per la seva obra o actitud hagi contribuït a fer que la solidaritat entre els pobles o les persones sigui un fet i no tan sols un desig.

Val a dir que la xerrada va ser molt interesant i molt ben dirigida per en Xesco Reverter, acreditat periodista i corresponsal internacional de TV3.

Molt merescut aquest Premi Butaca d’enguany

Comentaris