SIMPLY "THE BEST"

 

Ja fa uns dies que ens va deixar Tina Turner. Tot i que el seu nom original era Anna Mae Bullock, adquirí el cognom de Turner l’any 1958 quan es va casar amb el seu marit Ike Turner amb qui va formar el famós duo Ike &Tina Turner. Originaria de Estats Units (Brownsville, Tennessee) es nacionalitza Suïssa l’any 2013 i fou en aquest país on va morir el passat dia 24 de Maig a l’edat de 83 anys.

Va iniciar la seva carrera artística amb el seu marit Ike Turner, formant un famós duet de soul. La imatge sexy de Tina Turner, la qualitat de la seva veu i la seva entrega absoluta sobre l'escenari complementaven Ike en perfecta simbiosi; era un dels millors duos dels seixanta. Tot i això, en el pla personal, el duo Turner no funcionava tan bé, i acabaria separant-se. Ike Turner va ser detingut diverses vegades, acusat de possessió d'estupefaents, i els concerts se'n ressentien de la falta de concentració i el mal estat de forma. A meitat dels setanta, Tina va prendre la decisió de separar-se personalment i professionalment del fins aleshores el seu marit i començar la seva pròpia carrera artística.

Desprès d’un temps amb poca fortuna comercial el 1982 va ser l'èxit del disc “Let's Dance” produït amb el suport de David Bowie, que va suposar el retorn de Tina a la condició de superestrella. El seu lloc en el primer pla de la música internacional va quedar definitivament consolidat amb el triomf aclaparador del seu àlbum “Private Dancer” (1984), del qual a principi de la dècada dels noranta se n'emportaven venuts més de deu milions de còpies. La seva fama continuaria creixent després d'interpretar un paper a la pel·lícula de Mad Max II. El seu senzill “We Don´t Need Another Hero” va ser inclòs a la banda sonora del film.

El 1989 va tornar a arrasar a les llistes de mig món amb l'elapé “Foreign Affair”, que contenia senzills com “The Best” o “I Don't Wanna Lose You”, i va entrar als noranta amb noves vendes milionàries.

Amb més de seixanta anys i encara en plena forma, Tina Turner va anunciar la seva retirada l'estiu de l'any 2000 des de la residència de Zuric (Suïssa). Abans de l’adeu definitiu va fer una dilatada gira de comiat que va recórrer els Estats Units i diversos països europeus: un total de 95 actuacions en què la cantant de Tennesse va demostrar la seva inesgotable capacitat per entusiasmar el públic.

Simplement “The Best”





Comentaris