PERELADA BINDA PEL SEU CENTENARI A L'ESPAI IDEAL
Als 60, començaria l’expansió
internacional i la compra de vinya pròpia, i els 90 marcarien una fita
històrica amb una clara aposta per la qualitat. El 2022, Perelada inaugurava un
innovador nou celler, el primer d’ Europa amb segell LEED Gold, la màxima
certificació de sostenibilitat a nivell mundial.
Ha estat una experiència molt interessant, de primer ens hem endinsat en el mon Dalinià recuperant la visita amb realitat virtual desplaçant-nos dins la coberta d’un vaixell que ja havíem vist quan visitarem l’exposició Dalí Cibernètic.
Desprès a la sala gran hem pogut
degustar cinc varietats de Vins i Caves de Perelada dins de la denominació
Empordà magníficament introduïts per la “somellier” de la Finca.
Els 5 vins tastats
Cava Gran Claustro: Un
Brut Nature del 2017, amb més de 30 mesos d'envelliment. Pastisseria i fruita
dolça en nas i cremositat, bombolla molt integrada en boca i bona acidesa.
Obsequi: Un vi blanc del
2022 tastat en primícia, ja que encara no ha sortit del celler. Garnatxa Blanca,
que aporta anisats tipus fonoll i fruita blanca com la pera, i Sauvignon blanc,
que ressalta les notes tropicals més fresques.
5 Finques: Vi negre de 7
varietats i de 5 parcel·les diferents. S'afina en botes de roure americà i
francès. Notes de fruita negra i de fusta. Complex, llarg i amb tanins rodons.
És un 2018, elaborat encara al celler antic.
Amfitrió: Es tasta aquí
per primera vegada. Un vi negre elaborat al nou celler, collita 2020. 4
varietats on predominen la Garnatxa i el Sirà, que s'afinen amb una mica de Carinyena
i Cabernet Sauvignon. El 60% és envellit en roure, el 20% en 'foudre' i el 20%
restant en formigó. Notes de fruita vermella i espècies.
Gran Claustro: Vi negre
que Delfí Sanahuja (enòleg del celler) elabora des del 1993. És la primera
collita que s'entra al nou celler. Notes complexes de flors, fruita i herba
mediterrània. Intens, equilibrat i fresc.
Molt recomanable i dens dubte que ens apuntarem a noves iniciatives que aquest centre ens proposi en un futur.
Comentaris