BLAUMUT I JOVE ORQUESTRA SIMFONICA DE BARCELONA. FESTIVAL STRENES. PALAU DE LA MUSICA CATALANA

 

Dins de la programació del Festival Strenes, el passat dia 4 va actuar el grup Blaumut al Palau de la Música, i ho feu acompanyat de la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona.

Amb les entrades exhaurides des de feia temps, el concert no va decebre gens als seus incondicionals (entre els que m’hi incloc) i fou un repàs als seus primers 10 anys de carrera, fet que els hi va permetre repassar un bon grapat de cançons dels seus 5 discs.

La combinació i la simbiosi amb l’orquestra va ser molt reeixida i grup, orquestra i públic varen connectar totalment per oferir dues hores de bona musica.

No hi van faltar els clàssics de la banda com “Bicicletes”, “Pa amb Oli i Sal”, “Houston”, “Cartes de l’Orient” i algun dels temes del darrer disc com “El Riu”

Blaumut és una formació musical que combina el folk-pop, la música clàssica i la cançó d'autor. El nom del grup ve de la cançó «Islàndia» del seu disc El turista. Està integrada per Oriol Aymat (violoncel), Xavi de la Iglesia (guitarra i veu), Vassil Lambrinov (violí), Manuel Krapovickas (contrabaix i baix elèctric) i fins al 2021 Manel Pedrós (bateria), substituït per Toni Pagès (percussió, bateria i veu)

El repertori d'aquest i dels altres concerts simfònics que oferiran en els propers mesos han estat pensats per oferir totes aquelles cançons que als concerts habituals és més complicat d’interpretar, perquè toca presentar un treball discogràfic recent. "Aquest cop volem fer una gira pensant en el públic que ens ha estat seguit durant tot aquest temps, fent una mena d’antologia de les cançons que més ens han demanat que toquéssim. Una mena de ‘Greatest hits’ en directe”, avançava fa unes setmanes a l'ACN el cantant del grup Xavi de la Iglesia.

Comentaris