THIS IS NOT A DRILL. ROGER WATERS. PALAU SANT JORDI

 

Dimarts 21 de Març del 2023, a les 21.10 minuts comença el concert de Roger Waters dins la gira “This is not a Drill” que es podria traduir com a Això no es un Simulacre i que el mateix autor qualifica com la seva primera gira de comiat (n’hi haurà més?)

“This is not a Drill” es la setena gira de concerts de Waters. La gira, programada inicialment pel 2020 es va haver de posposar per la pandèmia i fou reprogramada pel 2022 a Estats Units i 2023 a Europa.

Si ja a la seva anterior gira “Us+Them” el contingut del missatge polític era bastant ampli, cal dir que en la gira d’ara es molt més accentuat. A l’inici del concert una veu en off demana al públic que apaguin els seus telèfons i que se’n vagin al bar si els agrada Pink Floyd però els incomoden les polítiques de Roger Waters. En una ocasió arran de les critiques rebudes va contestar que era sorprenent que algú que hagués estat escoltant les seves cançons durant 50 anys no les hagués entès, però que això no l’hi importava gaire i afegia que la següent gira es a dir la que ens ocupa seria encara més política i un cop vist el concert ho podem corroborar plenament, segons ell la classe dirigent ens està matant.


La cançó que obre el concert es “Comfortably Numb” de l’album “The Wall” i que normalment sol ser la que tanca les actuacions degut a la seva força i carisma, podem dir que es una cançó emblemàtica del grup anglès i una de les mes celebrades per els seus seguidors. Però cal esmentar que en aquesta ocasió es tracta d’una nova versió que ha fet el mateix Waters amb un to més lent i cadenciós i eliminant tots els trossos de guitarra de Gilmour (ai, aquests egos...) Sobre un escenari central amb forma de creu es projecta el vídeo de la cançó i en acabar es quan apareixen els músics a escena. S’ha de reconèixer però que la versió es molt bona i té un aire completament diferent a l’original.

Waters ens obsequia doncs amb una darrera gira (de moment) farcida de temes de l’etapa més exitosa de Pink Floyd (“The Dark Side of the Moon”, “Wish you Were Here”, “Animals” i “The Wall”) juntament amb alguns de la seva carrera en solitari incloent una ultima cançó composta durant la pandèmia anomenada “The Bar” amb una locució introductòria on Waters s’esplaia amb el seu vessant més políticament bel·ligerant.

Aquest es el “setlist” del concert:

https://www.setlist.fm/setlist/roger-waters/2023/palau-sant-jordi-barcelona-spain-63bb8abf.html

Sens cap mena de dubte un espectacle visual de quasi tres hores (amb pausa) que va fer les delícies del afeccionats amb ganes de submergir-se en l’univers d’una de les bandes de rock progressiu més importants i cabdals de tots els temps. Ja ho sabeu “I’ll See You on the Dark Side of the Moon”



Comentaris