FIRA DE L'AVET. ESPINELVES 2022

 

Desprès d’un 2020 en que no es va celebrar degut a la pandèmia, l’any passat amb bones mesures de seguretat sanitària es va reprendre la Fira de l’Avet que es celebra pel volts de Nadal a la petita població d’Espinelves, encara que amb algunes restriccions.

Enguany a l'edició 42ena ens hi hem arribat i ja amb la total normalitat de temps anteriors hem pogut passejar pels petits carrerons plens de gent i parades.

A la fira per no tenir problemes d’aparcament i demés cal anar-hi d’hora. Nosaltres a un quart de deu del matí ja hi érem i Deu n’hi do la cua de cotxes que hi havia per aparcar, per sort no ens ha calgut anar a deixar el cotxe a la quinta forca i hem pogut estacionar-lo en un dels carrers del poble habilitat per a tal fi.

El primer de tot es esmorzar i fer-ho en una de les parades que els habitants d’Espinelves ens ofereixen, un parell de llesques de pa amb tomàquet, botifarra o cansalada i un porronet de vi o cava per regar-ho.

Un cop esmorzats i ben abrigadets tot i que fa sol, la temperatura es baixa i la humitat que hi ha encara dona més sensació de fred, ens endinsem pels carrerons tot fent un cop d’ull a les diferents parades que s’hi troben (moltes son les mateixes de cada any)

No ens podem oblidar d’agafar un parell de coques de “Can Celestino” i agafar uns números de la Grossa de Cap d’Any i la Paqui fer-se una foto amb el Capgros de la Grossa que estava allí on venien els números.

A mig matí tornada cap a casa, els carrers ja estan a petar i en sortir (tardem una bona estona) podem comprovar la quantitat de cotxes que hi ha aparcats al voral de la carretera i la caminada que hauran de fer els seus propietaris fins arribar a la Fira. Però ja ho he dit abans “als llocs cal anar-hi aviat”.

Comentaris