GUSTAV KLIMT. L'EXPERIÈNCIA IMMERSIVA

Amb el record no massa llunyà de l'audiovisual sobre Monet, ara l'hi ha tocat el torn a Klimt. A l'Ideal un antic cinema del barri de Poble Nou, reconvertit en centre d'arts digitals de Barcelona, hem pogut gaudir d'una experiència immersiva en l'obra d'aquest reconegut pintor simbolista austríac.

S'ha de reconèixer que l'audiovisual es impactant i molt recomanable i tal com passava amb l'exposició anterior et permet submergir-te plenament en la vida i obra del pintor. Gustav Klimt (1862- 1918) és un dels màxims representants del modernisme europeu, el seu nom i trajectòria es troben lligades a el moviment artístic de la Secessió Vienesa ja que va ser un dels principals promotors del modernisme véns. Gustav Klimt és un pintor clau en l'obertura de la pintura en el que s'anomenà la Modernitat i continua avui en dia fascinant amb les seves obres, plenes d'una atmosfera enigmàtica i sorprenent. La genialitat de Gustav Klimt és en l'actualitat reconeguda mundialment. 

Aquest artista austríac com ja hem esmentat va formar part de el moviment modernista de la Sezessione, que va compartir amb artistes com Josef Hoffmann, Joseph Maria Olbrich, Otto Wagner o entre d'altres Richard Gerstl. Sens dubte Gustav Klimt es va trobar immers en una atmosfera que va afavorir la seva creació artística. Viena al costat de París o Londres era a finals de segle XIX i principis de XX un dels focus principals d'ebullició artística (música, literatura, arts visuals, pintura, arquitectura ..) dins del territori europeu. Viena era llavors un dels focus principals de la cultura europea amb músics com Mahler, Schoenberg i intel·lectuals com Wittegenstein, Freud ... 

L'any 1988 seria clau per Klimt ja que consolidaria la seva posició al rebre molts reconeixements establint-se com figura de transcendència i referència en el moment. En aquest any Gustav Klimt rebria el reconeixement a la seva obra a través del de l'Ordre d'Or al Mèrit, que li seria atorgada per l'Emperador Francisco José I d'Àustria a l'Òpera de la Burgtheatersel. No obstant això aquest no seria l'últim reconeixement ja que al llarg de la seva vida rebria molts més premis i reconeixements, tot i que potser aquest premi si seria transcendental a l'hora d'ajudar-lo a establir-se com la figura de referència que va ser i és en l'actualitat. L'any 1901 realitzaria una obra important dins de la seva carrera: la famosa pintura de "Judith". On apareix la pintura simbolista característica de Gustav Klimt, mostrant-nos una figura seductora i cruel, l prototip de la "femme fatale" 


El 1908 a l'Exposició Kunstschau Wien Gustav Klimt presenta el seu famós quadre de "El Petó", que actualment es troba exposat al Museu Belvedere a Viena.Tot això i molt més es pot veure en aquesta magnifica immersió dins la vida de l'autor. Recomanable 100%

 








 




Comentaris