FORMENTERA 2019


Sempre es bo deixar-se caure per Formentera tal com diuen els Antònia Font; allà hi ha un cel tan diferent, tot i que enguany i desprès d’una setmana en que les tempestes varen deixar una bona quantitat d’aigua en una illa sempre mancada del preuat líquid, no ha estat tot lo blau que ens té acostumats quan ens hi apropem un cop a l’any.
També i per diverses raons hi hem anat al mes de Setembre, normalment ho fem pels volts de Sant Joan, però tot i el canvi de dates hem pogut gaudir d’uns bons dies de platja, gastronomia, mercats d’artesania, navegació i fins i tot una caminada fins al far de Cap de Barbaria, doncs ara en temporada alta (Juny a Finals de Setembre) la carretera que hi mena resta tancada al trànsit rodat. Son 1.8 Km que es preferible fer a una hora en que el sol no colli massa doncs no hi ha ombra on refugiar-se i el paisatge no deixa de ser inhòspit i sovint ventós; fins i tot en dies de temporal té un aire desolador i feréstec.
Allí s’hi troba el far que es va fer famós per sortir a la pel·lícula de Julio Medem “Lucia y el Sexo” i jo que sempre m’he sentit atret pels fars no puc deixar d’anar-hi any rere any. No cal dir que el pelegrinatge fins aquest darrer racó de la illa es constant i de ben segur que juntament amb la platja d’Illetes es el punt més visitat de la petita de les Pitiüses.
Gràcies per il·luminar un any més la nostra estada....

Comentaris