#L'HOMENATGE QUE MAI ES VA FER. GP F1 MONTMELO. MAIG 2019



Res especialment rellevant sobre l’asfalt del Circuit de Catalunya aquest darrer cap de setmana. Victòria incontestable de Lewis Hamilton que amb una bona sortida va minimitzar la pole i el fantàstic cap de setmana (fins llavors) del seu company Valtteri Bottas. Els Ferrari una mica perduts i en una tònica que ja va essent habitual en els darrers anys. Bona tercera plaça de Max Verstappen davant una nombrosa parròquia de compatriotes que l’any vinent ja tindran un gran premi a casa seva al circuit de Zandvoort on fa més de trenta anys que els Fórmula 1 no hi roden i que pot representar que a Catalunya ens quedem sense Gran Premi el 2020.


De tota manera un fet destacable ha estat la celebració dels vint-i-cinc anys de la desaparició del gran Ayrton Senna i del menys conegut Roland Ratzenberger en un maleït Gran Premi de San Marino al Circuit d’Imola.

Diferents actes recordant la figura del mític pilot brasiler s’han realitzat aprofitant les dates del Gran Premi, entre ells una iniciativa titulada “L’homenatge que mai es va poder realitzar” resulta que el dia del Gran Premi amb la gent encara commoguda per la mort el dia abans de Roland, Ayrton va agafar una bandera austríaca i la va guardar a la butxaca del seu “mono” per exhibir-la al pòdium si aconseguia pujar-hi i així homenatjar al company mort. Malauradament Ayrton va perdre la vida al revolt de “Tamburello” i així l’homenatge no es va poder realitzar. Enguany el Circuit ho ha fet mitjançant una bandera meitat brasilera meitat austríaca que anava pujant a mesura que la gent etiquetava a les xarxes socials el “hastag” #lhomenatgequemaiesvafer,#thetributethatneverhappened, #elhomenajequenuncasuecedio.

Sens dubte ha estat un gran detall, que ha mostrat al món la personalitat i la cara més humana d’Ayrton, un pilot que no deixava ningú indiferent amb detractors i admiradors a parts iguals, però sens dubte un dels millors de la història.

Esperem que l’any vinent puguem seguir gaudint d’aquest gran espectacle que es la Fòrmula 1, els pronòstics no son massa optimistes, però l’esperança es el darrer que es perd... I si al final no pot ser Gràcies Circuit per tots aquests anys.....

Comentaris