BRYAN FERRY. CAP ROIG 2018



Poques sorpreses es podien esperar del concert que Bryan Ferry va oferir dissabte passat dia 14 als Jardins de Cap Roig dins del Festival de Concerts que cada estiu hi tenen lloc, en aquest incomparable marc al costat del mar, i amb les illes Formigues com a veïnes silencioses.

Vàrem disfrutat de valent amb un concert més Roxy Music que Bryan Ferry i més primera època que la resta d’etapes de la banda i d’ell en solitari.

Una formació molt solvent formada per sis musics d’experiència contrastada amb especial presència del guitarrista Chris Spedding i l’excelent saxofonista Jorja Chalmers que varen fer les delícies dels 2050 espectadors que ens hi vàrem congregar.

Amb 72 anys Bryan Ferry té encara l’energia suficient per llençar-se a una gira per diferents països amb el bagatge d’una carrera plena d’èxits, primer amb Roxy Music i després en solitari.
Sonaren un grapat de cançons històriques de la banda i que tots ens coneixíem de memòria des de “The Main Thing” que obria el concert fins al darrer bis que fou “Jealous Guy” la mítica cançó de John Lennon de qui Ferry fa una esplèndida versió. Entremig tot un bon cocktail de cançons amb especial presència del primer àlbum de Roxy Music ara que s’han complert 45 anys de la seva aparició.

Out of the blue”, “Oh yeah”, “Casanova”, “Stronger through the years”, ” Virginia Plan”, “Bitter sweet”, “Lady Tron” , “If there is something, “Don’t stop the dance”, “A waste land” , “Slave to Love”,“More than this”, “Avalon” o “Love is the drug”, i ja tancant amb “Let’s Stick Together”i l’esmentada “Jealous Guy”

En total 90 minuts que passaren volant i que ens varen recordar que bons eren “Roxy Music” i com enyorem aquella primera banda formada per Brian Eno, Andy MacKay, Phil Manzanera, Paul Thompson i Graham Simpson, tot i que desprès s’hi va anar afegint més gent aquesta fou la formació original tot i que Brian Eno va marxar desprès del dos primers discs, curiosament els més avantguardistes del grup.

Comentaris