LA CASA DE LES PUNXES



La Casa Terradas més coneguda com “La Casa de les Punxes” es troba en plena Avinguda Diagonal de Barcelona entre els carrers de Rosselló i Bruc. Fou declarada Bé Cultural d’Interès Nacional el dia 9 de Gener del 1976.

Bartomeu Terradas fou un reconegut industrial que va casar-se amb Àngela Brutau que era filla d’un dels primers empresaris tèxtils catalans i amb qui tingué quatre fills: Rosa, Bartomeu, Josefa i Àngela.

Seguint la tradició catalana, Bartomeu Terradas deixà al seu fill com a Hereu del seu patrimoni industrial, però no es va oblidar de les seves filles a les que va deixar una petita fortuna que elles varen emprar en la construcció d’aquest palauet a les afores (en aquell temps) de Barcelona.

El seu germà Bartomeu encarregà les obres a un arquitecte amic seu anomenat Josep Puig i Cadafalch. El resultat final fou un edifici que recordava els antics castells medievals, i més concretament el castell de Neuschwanstein que Lluis II dedicà a Wagner i que es troba a Baviera al municipi de Füssen, amb elements de diferents corrents arquitectònics. Les seves sis punxes coronades amb agulles de forma cònica l’hi donaren el nom popular de Casa de les Punxes.


Des de l’any passat es pot visitar i sincerament crec que val molt la pena fer-ho. Es poden visitar els terrats, l’interior de les punxes i la vivenda de l’Àngela. Nosaltres optàrem per una visita guiada de prop d’una hora amb explicacions molt acurades per part de la nostra guia Ruth, mentre que la resta ho fem seguint les indicacions d’una audio-guia interactiva que ens relata la llegenda de Sant Jordi d’una manera molt original i emotiva.

Si en teniu oportunitat no deixeu passar l’oportunitat de fer-hi una visita de debò que no us en penedireu i per descomptat una visita a Neuschwanstein també val molt la pena. Si no sempre us podeu consolar fent algun dels moltíssims puzles que hi ha del castell.


Comentaris