ABSOLUTE BOWIE. 14 SETEMBRE. SALA BIKINI BCN


Dia 14 de Setembre, amb 10 minuts de retràs sobre l’hora prevista (9.00 p.m.) i amb els acords de Així parlava Zaratustra de Richard Strauss, la música de David Bowie omplia la sala Bikini de Barcelona. Els artífexs una banda anomenada “Absolute Bowie” grup d’homenatge al músic anglès i per dir-ho d’alguna manera autoritzat a perpetuar la figura i la música del genial autor britànic. 

D'ells Mick Woodmansey bateria de les "Spiders from Mars" ha dit:

“Absolutely wicked. As one who was there, watching AB put me back there again. For anyone who missed it or fans who want to relive it I definitely recommend it. As close to the real thing that you'll get. Enjoy."

El concert estructurat en dues parts ben diferenciades, va repassar tots els gran exits de la llarga carrera de l’artista, si bé va obviar tota la part posterior a la dècada dels vuitanta. A la primera part una exhaustiva revisió de la època més daurada “Ziggy Stardust, Aladdin Sane, Hunky Dory” i a la segona una barreja entre la part americana de “Young Americans i Station to Station” l’alemanya amb “Heroes” (que va cloure el concert) i la genuïnament pop del “Let’s Dance”. Destacar una versió increïble del “Ashes to Ashes” on la banda va demostrar que també saben tocar més enllà de les versions de Bowie amb una extensió de la cançó absolutament contundent.

Un públic entregat, a un espectacle que va complaure a l’audiència amb un grup que tenia molt ben apresa la coreografia de Bowie, (la de vídeos i concerts que es deu haver mirat) imitant cada un dels gestos i actituds més conegudes del “Duc Blanc”, és veritat que la veu de John O’Neill no és la de Bowie i no té aquell toc peculiar que el mateix Carlos Alomar digué que era el que enganxava a l’oient, però es evident que ho dona tot i fa el personatge creïble.

El guitarrista Chris Buratti, mereix comentari apart. Impressionant en el seu virtuosisme, recorda perfectament al Mick Ronson de les “Spiders from Mars” i a més cal afegir uns desenvolupaments a les cançons d’una gran efectivitat que feien vibrar com mai a l’audiència.

La resta de la banda ha complert amb escreix, i si hi afegim que el so ha estat fantàstic (sense distorsions i adequat a l'acústica de la sala) i la coreografia i indumentària impecables, no quedava més remei que ens quedés un bon gust de boca a tots els que ens hi hem apropat.

Comentaris