SIMFÒNIC BOWIE.




Una experiència inoblidable ha estat poder assistir al concert que la OBC va oferir el passat Dijous dia 13 de Juliol a l'Auditori dins del Festival Grec 2017 coincidint amb l'exposició que al Museu del Disseny es pot visitar titulada "David Bowie is" de visita obligada per tots els seguidors i fans del qui fou un dels artistes més influents que hi ha hagut no tan sols en el panorama musical sinó en moltes més facetes, fins al punt que s’ha dit d’ell que es “l’Artista Total”, Música, Pintura, Teatre, Cinema, Visionari del Rock i de les noves tendències, justament l’exposició ens planteja la pregunta “Qui era David Bowie” Sobre l’exposició ja en parlaré un altre dia, avui vull centrar-me en el concert que dirigit pel director Evan Ziporyn revisà el darrer àlbum “Blackstar” en registre simfònic.
El concert per a violoncel i orquestra creat per la violoncel·lista Maya Beiser juga amb la similitud del color sonor del violoncel amb la veu humana.

Maya Beiser es una virtuosa d’aquest instrument, que combina la seva passió per Bach amb altres ritmes i músiques més properes en el temps. Al You Tube hi ha una versió increïble del “Kashmir” de Led Zeppelin entre altres joies gens menyspreables.

El concert va començar amb l’orquestra interpretant “Space Oddity” per donar pas a Maya Beiser que va desplegar una tècnica depurada per endinsar-se dins d’aquest àlbum absolutament increïble anomenat “Blackstar” una obra pòstuma meravellosa un darrer regal de Bowie a tots els seus fidels seguidors que han anat mutant amb els seus “Changes” d’estils constants.

L’àlbum es molt curt (per desgràcia) nomes 45 min i en acabar Maya va obsequiar-nos amb dues tandes de bisos, a la primera i desprès d’una breu introducció parlada vàrem sentir “Wish You Were Here” de Pink Floyd i una vibrant versió del “Let’s Dance” amb l’oquestra llançada com un tren sense frens.

El segon bis va servir per tornar a sentir “Tis a Pity She Was a Whore” la segona cançó del “Blackstar” i potser la més rítmica de l’àlbum.


I així encara amb pell de gallina vàrem cloure aquesta experiència que difícilment oblidaré.

Comentaris