SPLIT.

No em pensava (i ho dic sincerament) que Split m'agradés tant, va ser per mi una petita sorpresa. El seu centre històric a l'entorn del Palau de l'emperador Dioclecià es un autèntic batibull de gent, on es barregen turistes i vilatans. Té una increïble vida nocturna i molt d'ambient a totes hores.


Split es la segona ciutat més gran de Croàcia desprès de la capital Zagreb. Té 178000 habitants. El seu centre històric es el Palau de Dioclecià, residència imperial fortificada construïda per l'emperador Dioclecià sobre la costa dàlmata per retirar-s'hi després de la seva abdicació l'any 305. Està molt ben conservat i es Patrimoni de la Humanitat.


 La residència de Dioclecià combina els aspectes de diversos tipus de construccions: són a la vegada una fortalesa per les seves muralles, una ciutat amb els seus carrers i els seus santuaris, i una gran vil·la pel luxe dels seus pisos privats. És representativa de les tres formes arquitecturals principals que caracteritzen l'època del seu fundador.


Nosaltres estàvem ubicats al cor del casc antic a cinc minuts del palau i si deixem de banda el tema de l'aparcament (una autèntic malson) podem dir que era el lloc idoni per apropar-se al cor sempre en plena ebullició de la ciutat.
Split es un autèntic punt de partida per infinites excursions a la gran quantitat d'illes i illetes que al seu entorn s'hi troben. Un "meeting point" de la costa Adriàtica.


Comentaris