HVAR. L'ILLA DE LA LAVANDA

Des de Split hi ha una autèntica munió d'excursions a illes, illetes, coves i tot el que us podeu imaginar dins del mar, algunes amb menjar i begudes i·limitades.
Nosaltres triem la illa d'Hvar, per aixó cal agafar el catamarà que surt a les 9.30 i que en una hora et deixa a la petita capital de la illa. La ciutat es petita però molt acollidora, a la part superior hi ha una fortalesa anomenada "La Española" que en poc més de vint minuts de suau pujada assolim per tenir unes esplèndides vistes de tota la badia. 


Desprès s'imposa una passejada pels carrerons, ja que la Catedral no obra fins a les cinc de la tarda.
Com que el Catamarà de tornada ho fa a les set de la tarda i aixó es un pel tard, esbrinem que hi ha un ferri que surt des d'una altra població i preguntem si es factible arribar-hi. Ens diuen que hi ha un bus que en vint minuts t'hi porta i ja ens tens a la una del migdia pujant al bus a ritme de "Let's Dance" del David Bowie que sona per la radio del vehicle i que ens deixa al poble de Stari Grad. Allà desprès de passejar, remullar-nos en una platja i dinar una mica (no necessàriament en aquest ordre) enfilem en un ferri tranquil però molt sorollós (aquests croates deu n'hi do del xivarri que fan) cap a Split on arribem a quarts de vuit del vespre, just quan el sol ja s'ha amagat i els llums de la ciutat il·luminen la nostra arribada.

Comentaris