DUBROVNIK. LA PERLA DE L'ADRIÀTIC

Aquesta ciutat emmurallada, patrimoni de la humanitat per la Unesco, és coneguda com la "perla de l'Adriàtic" i es ben veritat que es una autèntica meravella. Passejar dins la ciutat vella (Old Town) desprès d'haver recorregut els seus quasi dos quilòmetres de muralla, i endinsar-se pels carrerons que s'entrecreuen amb la seva avinguda principal (Stradun) , o simplement asseure's als peus de la Font d'Onofrio, mentre veus riuades humanes entrant des de la Porta de Pilé cap a l'interior de la ciutat, es una sensació indescriptible. 
Dubrovnik patrimoni de la Humanitat, severament castigada pels bombardejos de les tropes Serbies en la no tan llunyana Guerra dels Balcans, que va suposar la fi de la Iugoslavia de Tito i la independència dels seus territoris, entre ells la Croàcia que avui visitem i que ens dona la benvinguda per les portes d'aquesta ciutat orgullosa del seu passat i amatent en el seu present.



No ens cansariem de recórrer els seus carrers, prendre unes copes en una de les moltíssimes terrases, copsar el seu perímetre a vista d'ocell des de la muntanya que l'envolta i on pots arribar amb un modern telefèric, però (i aixó ho descobrirem més tard) també per una estreta i costeruda carretera que des del poble de Bosaka hi mena.
Dubrovnik, una icona de la nova Croàcia, un destí fins ara desconegut per nosaltres, però que ja ha entrat en la nostra llista de nous descobriments.

Comentaris