ESTANYS DEL CARLIT



Desprès de l'excursió d'ahir a les Gorges del Segre, avui també en territori francès ens apropem fins a l'Estany de la Bullosa des d'on hi ha tot un seguit d'excursions, la més preuada segurament l'ascensió al Carlit.
Nosaltres tenim aspiracions més modestes i el que volem fer es la circular dels Estanys del Carlit. Per aixó cal arribar fins al LLac de la Bullosa un enorme embassament represat per aprofitar-ne les aigues per a la generació d'electricitat i d'allí agafar la ruta dels Estanys. Aquesta ruta consta de dos itineraris un de curt (9 llacs) i un de més llarg amb tres llacs més.
Per arribar a la Bullosa, la carretera es tancada i cal deixar el cotxe en un gran pàrquing des d'on una "navette" et puja fins al llac pel preu de 5€, la tornada es gratuïta. Aquest sistema funciona a l'estiu i serveix per evitar una excesiva aglomeració de vehicles a l'estany, val a dir que aquest sistema ja l'haviem vist als Quatre Lacs a la zona de Saint Lary i es que en aixó els francesos ho tenen molt ben organitzat.
Un cop a la Bullosa, enfilem la ruta dels nou llacs a la falda del Carlit. Comencem amb sol, però de mica en mica els cel es va enterenyinant i cap als volts de les dues s'escapen algunes gotes que ens fan apressar el pas. L'excursió es molt bonica i assequible a tots els públics encara que no siguin gaire caminadors.
En definitiva una caminada molt recomanable. Ara ja pensem en repetir-la amb l'afegitó dels tres llacs superiors. Sempre es bó deixar alguna cosa que justifiqui la tornada.

Comentaris