CAMINADA ENTRE LA NEU

Voliem gaudir d'una caminadeta entre paisatges nevats i res millor que apropar-nos fins al Parc Nacional d'Aiguestortes i Estany de Sant Maurici. Allí molt ben acompanyats d'en Pere i la Nuri que tenien la "roulotte" plantada al Pubill, hem pogut fer una bona travessa entre els Estanys de Sant Maurici i el de Ratera, amb una aproximació al mirador de Sant Maurici.
Ens diuen a l'oficina del Parc que no calen raquetes, però després de la caminada podem dir que no ens haurien fet cap nosa. Hi havia molta neu, i en alguns trams ens haurien ajudat per evitar relliscadetes, tot i que "cosa rara" no vaig anar per terra.


El primer tram fins a Sant Maurici el fem amb jeep, ja que ens han dit que el camí que hi mena al passar per zones obagues té molts trams de gel. A més el Parking d'accés ja fa estona que es ple i no es tracta d'anar caminat 3.5 Km extres des d'Espot. Un cop arribats al llac comencem la caminada per la pista fins al Ratera. Hi ha molta gent i el camí malgrat la neu que hi ha acumulada es fa força bé.
Sant Maurici està completament gelat, però el Ratera en no està represat té algunes parts on es pot veure l'aigua en moviment. 
Desprès de fer una mini parada ens apropem fins al mirador, el tram es força més complicat que el que haviem fet fins aquell moment i aquí si que haurien anat bé unes raquetes, però no les tenim i anant en compte final aconseguim el nostre petit repte.
El mirador està totalment colgat de neu, i tan sols el cartell que indica la situació de les muntanyes que s'hi divisen es visible i ens fa de seient per les fotos de rigor.

Enfilem la tornada tot parant novament al Ratera per fer un petit mos i baixem altre cop cap a Sant Maurici on una gentada ens espera a la cua dels jeeps. Una hora i vint per poder agafar un dels jeeps que van fent viatges entre Espot i el LLac.
A les sis de la tarda arribem a Espot contents de l'experiència i ho celebrem fent una cervesseta.  

Comentaris