LA PAGODA DEL PERFUM

La Pagoda del perfum, es una excursió no massa coneguda, però que té un encant especial. Després d’un trajecte amb bus, ens arribem a l’embarcador de Ben Duc.
Allí en unes barques fem una travessa de quasi una hora pel riu Yen Vi, un riu tranquil rodejat de formacions càrstiques bastant semblants a les que ens trobarem a la propera excursió de Tam Coc. Al final arribem al peu de la Muntanya des d’on un telefèric construït per una empresa austríaca ens permet salvar el desnivell en poc menys de cinc minuts i ens deixa a les portes de la cova on s’hi troba la pagoda.




Camí de la Pagoda del Perfum

La pagoda del Perfum en realitat es un conjunt de temples i pagodes que ens portaria diversos dies explorar amb deteniment.
Els primers temples que conformen la Pagoda del Perfum daten del Segle XVII construïts per un monjo budista que es trobava per la zona buscant la il·luminació espiritual. Durant els anys següents degut a la bellesa del lloc s’hi varen afegir noves construccions i pagodes, de fet es diu que va haver-hi més de mil temples però que després de la guerra d’Indoxina contra els francesos, molts d’ells varen ser destruïts.
Pagoda al peu de la muntanya

En arribar a la cova un núvol d’encens ens embolcalla mentre ens hi endinsem per descobrir els diferents racons que acull la pagoda. Ens recorda (salvant les distàncies) el Santuari de Covadonga.
La Pagoda del Perfum

Fem la visita i decidim baixar a peu per veure algunes pagodes que hi ha pel camí. La veritat es que es una petita decepció. El camí es ple de paradetes tancades que fan el seu agost quan se celebra el festival de la Pagoda. Durant els primers mesos del calendari lunar (febrer a març) el poble vietnamita hi acudeix en massa a resar i realitzar ofrenes per tenir sort i prosperitat en l’any que comença.
Hi veiem un parell de pagodes més, una altre en obres i una que no té massa interès.La conclusió es que no valia la pena baixar a peu, perquè el conjunt de pagodes que hi ha a l'entrada es molt millor que les que es troben pel camí.
Tornem a Hanoi conversant amb un matrimoni del país basc amb qui hem compartit el viatge. Xerrem una mica de tot, però sobretot de viatges, s’han passejat per mig mon.


Comentaris