HO CHI MINH CITY / SAIGON. L'ANTIGA CAPITAL DEL SUD

Ho Chi Minh, antigament Saigon fins l’any 1975 es la ciutat més important del Vietnam fins i tot per davant de Hanoi la capital.

Hi arribem de nit després de quasi 14 hores de vol repartides en dos trams de 7h entre Barcelona - Dubai i Dubai – Ho Chi Minh, amb dues hores d’escala al luxós aeroport que serveix de centre d’operacions de la companyia “Emirates”.

La primera impressió es la calor enganxosa que desprèn l’ambient. El taxi que ens han enviat des de l’hotel ens porta amb poc més de mitja hora, esquivant motocicletes, vianants, cotxes i autobusos al centre del Districte 1, un dels 19 districtes urbans de la ciutat i curiosament l’únic que manté el nom de Saigon.
Situada a la riba del riu Saigon, a prop del delta del Mekong, aquesta ciutat és la metròpoli de la Cotxinxina, la regió que ocupa la part sud del país. Durant la colonització, era la capital de la Indoxina Francesa. Arran de la partició del país el 1954, Saigon esdevenia la capital de la República de Vietnam.

El Nou Skyline de Ho Chi MInh City es va obrint pas

L’any 2011 arribava als 7.521.138 habitants. A l’any 2013 pujaven a 9.659.311 que sumats als de les poblacions adjuntes conformen una població d’uns 14.000.000 d’habitants.

Després de deixar les coses a l’hotel fem un petit tomb pels voltants i acabem sopant en un restaurant de menjar vietnamita. Estem cansats però contents de que tot hagi anat d’allò més bé. En sortir comença a espurnejar.

Una de les coses que mes ens impressiona es la gran quantitat de motocicletes que circulen pels seus carrers, una autèntica riuada que fa que creuar d’una vorera a l’altre sigui poc menys que una heroïcitat, tot i que haig de dir que de totes les vegades que vàrem creuar un carrer, en cap d’elles vàrem tenir el més mínim incident o ensurt.

 Motos en una cruïlla de Ho Chi Minh City

El nostre pas per Ho Chi Minh es resumeix en diverses mini estades entre les diferents sortides pel país, uns tres vespres i una tarda es tot el que dona de si la nostra presència a l’antiga capital de Vietnam del Sur.

Un altre vespre ens acostem fins on hi ha el palau presidencial, als jardins del davant una estàtua de Ho Chi Minh presideix una amplia avinguda. Es dona la circumstància que un no si pot acostar. La gent ha d’estar situada fins just fins on acaben les escales que donen lloc a una petita placeta al fons de la que hi trobem l’estàtua del president de la re-unificació del país. Quatre soldats (poca feina) s’encarreguen de vetllar que ningú s’hi acosti. 
L’home que va guanyar la guerra als americans es venerat a tot el país com si d’un déu modern es tractés, per si de cas no farem cap critica a la seva figura i gestió.

Ariadna i Joan amb l'estàtua de Ho Chi Minh al fons

Més endavant tindrem ocasió de visitar el Mercat de Ben Thanh, un dels més antics de la ciutat fundat durant el temps de la colonització francesa i de pujar a un gratacels des d’on gaudim d’una espectacular vista nocturna de la ciutat mentre prenem una copa i ens congelem (literalment) amb l’aire condicionat a tota pastilla que hi ha al local.

 Mercat de Ben Thanh



Creuar un carrer no sembla tan dificil oi?



 Edifici de l'Opera de Saigon (Ho Chi Minh City)

Comentaris