3 RUTES PER LA CERDANYA. TERCERA RUTA: LA VALL D'EYNE

La Vall d'Eyne

Situada a la Cerdanya francesa la Vall d'Eyne es un dels millors paratges del Pirineu, especialment per poder observar la flora alpina que allí hi podem trobar.


Es especialment a la primavera quan l'esclat de colors transforma la vall, fins al punt de ser reconeguda internacionalment per la seva diversitat zoològica i botànica única a Europa.
Reserva natural des de 1993, se la coneix com la vall de les flors ja que hi ha mes de 700 espècies de plantes, incloent moltes endèmiques rares i protegides.





Ocupa una superfície de 1200 Ha amb una altitud que va dels 1650 als 2850 metres.
El Riu Eyne neix al capdamunt d'aquesta vall, prop de la Pica de les Nou Fonts, unint-se al Bolquera per formar el Riu Angost que desemboca al Segre entre Vià i Eyne.


En recòrrer la Vall fins a un Salt d'aigua molt fotogènic, el sol, la pluja i una senyora pedregada son els nostres companys de caminada, una autèntica meravella per la vista es la que ens depara aquesta vall, que fins ara no coneixíem però que ara ja forma part de les nostres vivències muntanyenques. Molt però que molt recomanable.



Comentaris