3 RUTES PER LA CERDANYA. SEGONA RUTA: LES GORGES DE CARANÇÀ

Les Gorges de Carançà

Situades a la Cerdanya francesa, les Gorges de Carançà, son un autèntic parc d'atraccions natural, on els visitants s'han d'oblidar del vertigen en alguns dels passos si volen disfrutar plenament del que la natura i la mà de l'home ens ofereixen.


El camí arrenca a Thués entre Valls. La ruta tot i que no especialment dificultosa presenta zones on cal estar atent i actuar amb prudència sobretot si es va amb nens.
Al començament hi ha dos camins, el de l'esquerra es el del Roc Madriu, es un camí amb pujades i baixades però que no té l'atractiu ni el risc del camí de la dreta o de "Les Cornises". Aquest camí guanyat a la paret es molt espectacular, un cable de seguretat ens permet assegurar-nos si volem caminar més tranquils, ja que l'alçada es considerable.


Un cop acaba aquest tram, s'uneixen el dos camins al costat del riu i comencen les passarel·les, ponts penjats i escales que ens permeten literalment passar per sobre les aigües embravides de la Carançà.


La nostra travessa acaba al pont de pedra, l'únic que hi ha que no es metàl·lic o de cordes. El camí ens portaria fins al Refugi del Ras i d'allí podriem passar a la propera Vall de Núria però nosaltres enfilem el camí de tornada contents d'haver passat una jornada fantàstica envoltada d'aigua i d'emocions.











Comentaris