De Sardenya a la Cerdanya



De Sardenya a la Cerdanya, de l'Alguer a Olopte, de B&B Matlis a Cal Sams. Un cap de setmana tranquil i relaxat que ens ha permès gaudir de nous indrets que desconeixíem de la Cerdanya. Dissabte varem acostar-nos fins al meravellos Prat del Cadí a sobre del poble d'Estana amb una vista impressionant de les parets del Cadí. A la tarda un tomb per Puigcerdà per descansar una mica.
Diumenge al matí ens apropem fins a Mont lluís a la part francesa de la Cerdanya, quedo sorprès doncs no m'imaginava que darrera les muralles hi hagués el poble, una mica com Carcassone però més modern. Antigament la vila portava el nom de Vila d'Ovança i degut a la bona conservació de les fortificacions militars s'ha convertit en un important atractiu turístic. A la ciutadella encara hi ha una guarnició de l'exèrcit francès. La seva construcció entre 1681 i 11691 va supossar la destrucció del castell d'Ovança del qual encara avui s'hi alcen les ruïnes de la torre de Castellàs. L'any 2008 el conjunt fou declarat Patrimoni de la Humanitat per part de la Unesco.
Després anem fins al LLac de les Bulloses, que de fet es com un pantà, i em recorda la Presa de Cavallers. D'allí entrem a Andorra per Puymorens i en sortim dues hores més tard després de comprar quatre coses, per acabar retornant per la Cerdanya i embussar-nos a l'Eix del LLobregat entre Guardiola i Berga (una hora de cua) entre els boletaires, els que tornen de la caseta de la Cerdanya, i els passavolants com nosaltres que hem volgut gaudir d'aquests paisatges amb un temps esplèndid (ni un sol núvol) en tot el cap de setmana. Esplèndid.

Comentaris

paqui blu ha dit…
S'HA DE CELEBRAR QUE FEM 30 ANYS OI???