Postals de l'Alguer. Grotte di Nettuno



La "Grotte de Nettuno" és de formació càrstica i la trobem a 24 km de la ciutat de l'Alguer, al vesant nord-oest de la península del Capo Caccia, a l'illa de Sardenya.
La longitud total de la cova és aproximadament d'uns 4 km, però només uns pocs centenars de metres estan oberts al públic. Al seu interior trobem importants estalactites i estalagmites, i un llac d'aigua salada d'uns 120 metres de longitud, que, alimentat a traves d'un sifó per aigua del mar, manté el mateix nivell de les aigües del Mediterrani; aquest fet provoca que, en cas de crescuda de les aigües quan hi ha marea alta, l'accés per via marítima estigui tancat. La cova va ser habitada per la foca monjo, avui desapareguda en aquesta zona del Mediterrani.
La cova va ser descoberta per pescadors algueresos durant el segle XVIII i des de llavors s'ha convertit en una veritable destinació turística. La cova rep el nom de la divinitat romana del mar, Neptú.
Atesa la particular localització de l'entrada de la cova, l'accés només és possible si les condicions meteorològiques ho permeten. Per accedir-hi hi ha dues opcions: a través d'una escala de 654 graons que serpenteja al llarg de la paret del massís del Cap coneguda com l'escala del Cabirol o be per via marítima, partint des del port de l'Alguer o del moll de la Dragunara aquesta opció és especialment recomanable per visitar la costa i per evitar fer els graons de l'escala del Cabirol, una tasca difícil, especialment per al retorn. Fins l'any 1959, la data de finalització de l'escala del Cabirol, la cova de Neptú tan sols es podia visitar per via marítima, i per tant només s'hi podia accedir en condicions de mar calma.

Comentaris