"SCRATCH MY BACK". Un altre PETER GABRIEL


Ahir a la nit vàrem anar al concert de Peter Gabriel al Palau Sant Jordi on presentava la seva darrera proposta musical “Scratch my Back”.
Davant unes 4000 persones que feren que el Sant Jordi semblés massa gran, el músic fundador de Genesis ens va obsequiar amb un concert intimista dividit en dues parts, la primera en que va tocar el darrer disc que dona precisament nom a la gira “Scratch My Back”; 12 cançons d’altres artistes entre elles Heroes del gran David Bowie o Fade Out dels Radiohead, passades pel filtre i la veu del qui fou “l’alma mater” del millor Genesis. Sense guitarres ni bateria, sols amb una orquestra i les veus d’Anne Brun i la seva filla Melanie.
La segona part la va dedicar a revisar alguns dels seus temes més coneguts però sempre amb una versió orquestral que feia que a vegades costés seguir la tonada, amb arranjaments molt estudiats i originals.
Gabriel va presentar l’espectacle i es va dirigir al públic en català i cal agrair-l’hi l’esforç i el seu coneixement de que aquí malgrat el que molts volen, la llengua es el català i això hauria de servir a altres cantants i grups no sols de fora sinó del mateix país que no tenen nio de bon tros aquesta sensibilitat.
La valoració final es que ens trobàrem davant d’una proposta musical arriscada i sobretot dirigida a incondicionals del músic, no recomanada per a públic que no domini mínimament la seva discografia perquè probablement s’avorririen. En definitiva una posada en escena sòbria i elegant

Comentaris