CERDANYA - UNPLUGGED



Aprofitant el pont de Sant Joan ens escapem a la Cerdanya amb un objectiu clar desconnectar, es a dir en el nostre llenguatge no parar.

Dijous dia 24 de Juny

Sortida de Premià en direcció Ger, hem reservat una habitació a l'Hotel El Jaç i cap allà ens dirigim. Hi arribem al migdia i després de deixar les maletes, ja enfilem cap als llacs de Meranges, deixem el cotxe al costat del Refugi.
No fa massa calor i desprès de fer un mos anem fins al LLac de Mal que es troba a una hora del refugi, baixem després fins al de Malniu i d'allí altre cop al refugi abans que la pluja ens enxampi doncs el cel es cobreix d'espesos núvols que per sort no deixen anar ni una gota.
Sopem a Puigcerdà a Can Gaspar, hi ha molta tranquil·litat, de fet molts establiments estan tancats, es època baixa, per aquestes dates la gent tendeix a anar a la platja.

Divendres dia 25 de Juny

Després d'esmorzar ens encaminem a les Gorges de Carançà, aquestes gorges es troben en territori francès, s'hi accedeix per la petita població de Toès entre Valls (Thuès pels francesos) i son senzillament espectaculars, es pot fer una travessa fins al Santuari de Núria, que necessita dos dies, però nosaltres ens conformarem en fer la part de les passarel·les, que es impressionant. Una excursió d'anar i tornar que es fa en unes quatre hores i que et permet combinar un paisatge espectacular amb ponts tibetans, passarel·les enganxades a les pedres i un camí excavat a la muntanya, una passada. Hi ha la possibilitat de combinar la travessa complerta amb el cremallera de Núria i el Tren Groc de la Cerdanya, de manera que es pot fer l'excursió complerta sense necessitat de disposar de cotxe.
Cansats i satisfets arribem a l'hotel per descansar, a quarts de nou veiem l'Espanya - Xile del Mundial de Sudàfrica i acabem sopant a Puigcerdà uns pinxos.

Dissabte dia 26 de Juny

Avui ja tornem cap a casa, ho fem donant la volta pel Pas de la Casa, la Vall d'Incles i Les Escaldes, una barreja de muntanya i shopping en una Andorra buida, on les botigues d'electrònica han donat pas a les de roba i moda.
Una bona tormenta ens acompanya durant bona part del trajecte de baixada, quan arribem a Pons amb les darreres gotes també s'acaben les mini-vacances d'aquest pont de Sant Joan. Ah i també dir que em va felicitar molta gent. GRÀCIES A TOTS.

Comentaris

Anònim ha dit…
Hola familia, acabem de descobrir el vostre blog de la vostra sortida de St.Joan, apa nois quína enveja, no hi ha com ser joves i decidits.
Ja ens ho mirarem detalladament.
Un petonàs
Jordi & Rosalia