TROBADA A LES COMARQUES DEL PLÀ D’URGELL I LA NOGUERA


Diumenge 15 de Novembre de 2009

La Maite i en Santi de Mollerussa han organitzat la primera trobada d’amics del Càmping la Borda del Pubill a les Comarques del Plà d’Urgell i la Noguera.

A les 10 hem quedat al teatre l’Amistat de Mollerussa, quina ironia, anar a Mollerussa ha buscar un teatre que es diu com el del costat de casa, l’han fet nou igual que estan fent nou el de Premià (coincidències de la vida, o de les administracions).

Un cop hem arribat tots, ens dirigim cap a l’Espai Cultural del Canals d’Urgell. El recorregut per L’espai gira a l’entorn de tres eixos temporals: abans, durant i desprès de la construcció del canal d’Urgell.

La Sara i la Magalí ens fan de guies, i ens expliquen molt be tot el recorregut que es molt atractiu i molt interessant, i et permet fer-te una idea del que la construcció d’aquest canal va representar per aquelles terres anomenades el Clot del Dimoni, per lo improductives que eren. L’aigua es vida i mai millor dit per el que aquí es pot veure.

Sortint de la Casa del Canal, ens apropem fins a la finca del Castell del Remei. Allí visitem les bodegues, gran referent en la denominació Costers del Segre i que han rebut nombrosos premis internacionals.

Per acabar la ruta ens arribem a l’Estany d’Ivars i Vila-Sana. Aquesta llacuna fou recuperada no fa massa anys desprès que el 1950 fos assecada per transformar les seves terres negades per l’aigua per terres de conreu, que no van reeixir degut a la presència de sal que feia malbé les arrels, finalment l’any 2005 es va recuperar novament l’estany.

Ja som al migdia i la gana comença a fer-se notar, la Maite ens ha organitzat un Menú al Restaurant de la discoteca Big-Ben de Golmès al costat de Mollerussa. Allà tots junts ens ho passem d’allò més bé, fem xerinola i compartim records i vivències, que d’això i de trobar-nos era del que es tractava.

I així hem passat el diumenge, molt ben acompanyats. Hem disfrutat, i l’hi hem de donar les GRÀCIES a n’en Santi i la Maite per haver-ho organitzat tot tan bé.

Comentaris