UNA ESCAPADA A LA GARROTXA




 Dijous dia 9 d'Abril

Ja fa temps que volíem pujar a la Garrotxa. Aprofitem el final de Setmana Santa per anar a Can Mas Joan a Les Planes d’Hostoles. Sortim de Premià a les 5 de la tarda i ho fem direcció Vic per estrenar l’eix Vic-Olot pel polèmic “Túnel de Bracons” fruit de disputes entre el tri-partit, els ecologistes i tota la penya que té poca feina i res els hi agrada. Diguin el que diguin i polèmiques apart es una meravella i en poc més d’una hora i mitja som a l’Agrobotiga que hi ha a la Vall d’en Bas. Comprem quatre coses i ens arribem a Les Planes. Passem a recollir la clau i cap amunt.

Tot està com sempre, la casa silenciosa envoltada de la verdor de l’era i dels prats del voltant, tot net i endreçat com ho sol tenir el Sr Pere, encara que ara es fora a casa la seva filla, doncs la Sra Neus va patir un vessament i es a Olot a l’hospital recuperant-se.

Arrenquem la llar de foc i un platet de sopa ben calentona es el nostre sopar i com que hi ha poc a fer a dormir aviat i a recuperar son que sempre va bé.

Divendres dia 10 d'Abril

Voliem anar a Sadernes però el dia es lleva plujós i emboirat. Canvi de plans, res de caminar.

Mandregem i acabem a Santa Pau, plovisqueja quan hi arribem, hi ha gent que passeja pels carrers empedrats i tafaneja per les botiguetes de records i les tendes d’embotits i fessolets.

Decidim anar a dinar a Can Barris a Joanetes. Hi arribem a quarts de tres i ens donen hora per les quatre. Cal fer temps i ens apropem al Mallol un petit llogarret encaramat a un turó amb restes medievals i a on no trobem ningú, tothom deu estar tancat a casa.

A les quatre tornem al restaurant i ens cruspim unes “bonisimes” patates d’Olot, mentre a fora plou cada vegada més. D’allà ja marxem cap a la casa, avui no soparem però com que es divendres tindrem la nostra ració de cinema, la veiem a l’ordinador. “Once” petita joia del cinema independent, aquell que amb pocs recursos però amb un bon guió es capaç de fer pel·lícules senzilles i boniques com aquesta. La banda sonora es imprescindible. 


Dissabte dia 11 d'Abril

Avui dissabte havia de ploure tot el dia (segons els meteoròlegs del pais) i per això vàrem agafar unes entrades pel Magma, posats a mullar-nos ho farem al nostre gust. A l’hora de la veritat ni plou, ni res de res, fa sol quan entrem al Centre Termal i fa sol quan en sortim tres hores mes tard, remullats i relaxats. Anem a dinar a Les Mallorquines, dinem mot bé i a un preu molt assequible. Està ple, “Crisis, What Crisis” que dirien els Supertramp.

Després amb el dia tornant-se gris i amb alguna gotellada que s’escapa, fem via fins a Olot, on ens passegem un parell d’hores, està com sempre, botigues de qualitat i ambient tranquil. Fa fresca i notem que hi ha molts locals tancats o en traspàs. Només el carrer Sant Rafael i el Carrer Major semblen aguantar sense problemes.

El dia es va tancant i nosaltres anem a tancar-nos al costat de la llar de Foc, mentre la Paqui llegeix un llibre i jo escolto el Barça que juga contra el Recreativo de Huelva, el partit es molt avorrit i guanyem 2 a 0.


Diumenge dia 12 d'Abril

No millorem, i per variar el dia es lleva plujós, no para de ploure en tot el matí, per tant decidim tornar a casa, recollim els trastos i cap a Premià. Tornem la clau i desfem el camí que vàrem començar el dijous. El temps ha estat nefast però almenys hem desconnectat.

http://picasaweb.google.es/joanpepio/LaGarrotxa

 

Comentaris