WHERE THE STREETS HAVE NO NAME


DISSABTE DIA 6 DE DESEMBRE

Sortim a les 7 del matí. En David i la Susanna ens recullen per anar a l’aeroport. Objectiu New York.

Arribada a l’Aeroport, la Raquel una amiga de l’Ariadna ens fa l’embarcament. Sortim amb 30’ de retràs, per davant quasi 10 hores de vol.

El viatge en ser de dia es una mica cansat, però a un quart de tres (hora NY) arribem al Newark International Airport, situat a l’Estat de New Jersy.

Els temuts tràmits d’immigració van ràpids i en acabar ja ens esperen les maletes i un senyor (Phil) que ens ha enviat en Ferran. Es un home xerraire i molt agradable, ens hi entenem prou be.

Quan arribem a la casa, ens hi trobem a la Judit amb la seva filla Ariadna, que han anat a Manhattan a veure un espectacle nadalenc destinat al públic infantil. Ens acull la dona d’en Ferran, la Hilda. Després venen en Ferran i l’Eduard el marit de la Judit. Son tots molt amables i ja ens sentim com a casa, i a sobre arrenca el Barça – València, son les quatre de la tarda (les 10 a Premià).

En acabar la primera part, la Judit i l’Eduard marxen cap a casa i en Ferran també ha d’anar a veure uns amics.

Ens anem a Manhattan, l’autobús ens deixa a la 42st cantonada amb la 8ave. Ens apropem a Times Square hi ha una gentada impressionant. Caos de cotxes i de gent. Al costat hi ha el Minskoff Theatre on anirem a veure dimecres The Lion King. Aprofitem per recollir les entrades, que havíem comprat per internet.

Tornem a Times Square i entrem a la botiga de Toys’R’Us. Es enorme, hi ha fins i tot una noria a dins. Està a tope, tafanegem una estona i després fem un tall de pizza en un dinner i agafem altre cop l’autobús que ens deixa a la porta del carrer 77 de Northbergen.

A les 10 ens anem a dormir, ha estat un dia intens. Per fi hem trepitjat la Capital del Món.


DIUMENGE 7 DE DESEMBRE

Diumenge, cal anar a Harlem a veure si enganxem la missa amb Gospel que fan a la Abbysinian. Comença a les onze i dues hores abans ja fem cua, al final ens quedem a tres persones d’entrar, els de la porta ja ens ho podien haver dit abans que no entraríem, però els importa un rave. Acabem en una altra església. Això es un xou, només hi falten les crispetes. El capellà o predicador clava un rotllo del que només pesco, “quality not quantity” i “devotion”.

Una que es desmaia, una altre que fa sonar una maraca i altres que ballen, al·leluia, al·leluia!!!.

Després baixem cap a la Five Avenue i donem un tomb pel centre, veiem botigues, Tiffany’s, sense l’Audrey Hepburn, Cartier, DKNY etc..

Ens arribem al Rockefeller Center, veiem l’arbre gegant i la pista de patinatge (petita), abans al Park Bryant n’hem vist una altre i hem albirat L’Empire State. Demà hi anirem.


DILLUNS 8 DE DESEMBRE

Engeguem la setmana anant cap el Ferry de Staten Island, objectiu fotografiar l’Estàtua de la Llibertat sense anar a la illa (consell d’en Marcel). El Ferry passa pel costat, es gratuït, i t’estalvies les cues que hi ha en el que hi va.

Viatge d’anada i tornada, i cap a Central Park avui que fa solet, podrem passejar per aquest immens pulmó verd. Està ple d’esquirols, quasi més que gent, sembla que s’han concentrat al monument a John Lennon, avui fa anys del seu assassinat, i el racó vora l’Edifici Dakota es ple d’espelmes i gent cantant cançons dels Beatles i del mateix Lennon.

Després baixem al centre i disparats cap a l’Empire State. En arribar a dalt tenim una vista espectacular de Manhattan i els voltants. Es comença a fer fosc i les llums es van encenent. Es fantàstic. Fa fred. Fem fotos, moltes fotos. En acabar unes quantes botigues més.


DIMARTS 9 DE DESEMBRE

El dia està rúfol, farem el Downtown, metro i cap avall. Arrenquem amb una passejada pel pont de Brooklyn, fa un fred que pela, a la tornada ens arribem a Wall Street i després a Battery Park. El dia no millora i es apropem a la zona zero, on hi havia les “twin towers” del World Trade Center, està tot en obres i unes tanques no deixen veure l’interior. Un petit museu fet per les famílies de les víctimes, ens posa la pell de gallina, les persones per nosaltres anònimes tenen noms i fotos. Caixetes de Kleenex donen fe de les llàgrimes que allí s’hi vessen.

Després més shopping.


DIMECRES 10 DE DESEMBRE

Avui també fa un dia gris. Ens adrecem al Metropolitan. Aquí pagues el que vols. Et recomanen 20€. Com que hi estarem mig dia paguem 10€ per cap. No cal dir que es enorme. Hi ha gent però tampoc es per agobiar-se. Una volta per les diferents cultures i acabem a l’egípcia amb temple inclòs. Aquests americans tenen de tot.

Dinem a la zona de l’Upper Side, que seria com el Pedralbes de New York, edificis luxosos a la 5èna Avinguda tocant al Central Park.

A la tarda comença a plovisquejar, l’Ariadna i jo ens anem al Guggenheim, la Paqui s’en va de botigues. El Guggenheim ens decepciona està bastant buit i la majoria d’obres emblemàtiques estan en exposicions itinerants. No val els diners que pagues.

Baixem al centre per trobar-nos amb la Paqui. El Rockefeller es un bon lloc. Per acabar la jornada tenim entrades per veure “The Lion King” al Minskoff Theatre. L’espectacle es majestuós i aquest si que val el preu que pagues. El teatre es ple de gom a gom i ens agrada molt. Ja hem vist un musical a Broadway.

Arribem tard a casa, després de fer un mos en un dinner de Times Square.


DIJOUS 11 DE DESEMBRE

Plou, una pluja persistent que no ens deixarà en tot el dia. La Paqui es queda a la casa i vindrà mes tard. L’ Ariadna i jo anem al MoMA.

Abans passem a fer unes fotos al Lipstick, un edifici en forma de llapis de llavis, que després descobrirem es la seu de les oficines que el broker Madoff té a New York. Aquest broker s’ha fet famós perquè ha protagonitzat durant aquest dies una sonada estafa que ha esquitxat bancs i gent de molts diners. Sortint de fer les fotos del Lipstick ens apropem al Flatiron, un edifici en forma triangular situat originalment en una cantonada per aprofitar la cruïlla.

Un cop acabades les fotos, ens arribem al museu que obra a dos quarts d’onze. Ens agrada molt. Veiem una exposició itinerant de Miró i una retrospectiva de Van Gogh, a més d’altres quadres, Kandinsky, Mondrian, Warhol, Cezanne, Picasso etc...

Ens retrobem amb la Paqui que ha anat amb la linea 7 de metro fins a Flushing Meadows. Aquest metro surt a l’exterior i et permet veure una panoràmica de Manhattan i del barri de Queens.

No para de ploure. Després de fer un mini break, i sota la pluja cap a les Nacions Unides. Enganxem l’últim tour, podem triar entre l’italià o el japonès, a que no endevineu quin triem?. Abans ens hem fet una foto amb la que ens fan uns segells. Ara hem d’escriure les postals, ho farem a la nit i tirar-les allà, caldrà fer-ho demà, doncs es possible que el cap de setmana estigui tancat.

Desprès de la visita, encara més pluja i una mica de shopping, almenys aquí no ens mullem. Triem la botiga “Build a Bear”, es a dir construeix el teu ós. La tonteria consisteix en comprar un ninot de peluix, preferentment un ós, però pot ser la Kitty o altres ninos. El ninot està sense omplir, es a dir només té el folre exterior. Amb una màquina batedora omplen el peluix i l’hi donen forma. Un cop fet compres la roba i els accessoris (n’hi ha a cents) i finalment l’hi fas la partida de naixement. Pagues i cap a casa.

Encara sota la pluja, arribem a Northbergen.


DIVENDRES 12 DE DESEMBRE

Canvi de dia i canvi de clima. Fa sol i sembla que tindrem bon dia. Fa un fred que pela, a diferència dels dies que ha fet mal temps en que les temperatures han estat més suaus.

Baixem a Brooklyn. Intentem fer a mes o menys èxit la passejada que descriu la guia. El barri es diferent de Manhattan, veiem molts jueus ortodoxes, es distingeixen per la seva indumentària. Hi ha molts basars i demés. Ens arribem fins a sota del Pont de Brooklyn i ja tenim una de les vistes clàssiques de la ciutat dels gratacels. Passegem per la riba del riu Hudson. Agafem un altre cop el Subway i baixem a un altre indret per fer fotos de la zona de Nacions Unides. Creuem el riu amb un altre metro i la Paqui va a tirar les postals a l’edifici de Nacions Unides. Si no les tires allà, no valen amb el teu segell. Ens farà gràcia rebre una postal de New York amb nosaltres fotografiats al segell. El dia es comença a espatllar, però aguanta

A la tarda voltem per la zona de la 5èna Avinguda, però no ens podem entretenir, ja que avui tenim partit de la NBA a l’Izod Center de New Jersey, que es troba a East Rutherford. Com arribarem a l’Izod Center? Uns dies abans ja havíem fet les comprovacions corresponents.

Desprès de creure erròniament que calia anar-hi en autobús i preguntar a Port Authority per la millor combinació, ens varen dir que havíem d’anar a l’estació de Pennsilvania. La de més trànsit dels Estats Units, mou uns 6 milions de passatgers l’any. Allà cal agafar un tren que no importa a un vagi, però ha de ser de NJ Trànsit i ha de posar SEC. Això vol dir que para a Secaucus, una mega estació, que es la primera després de New York, i on hem de baixar. Agafar una shuttle que ens porta en quinze minuts a l’Izod. Recollim les entrades i cap a dins falta gent.

Ens reben les cheerleaders dels Nets. Firmen autògrafs i es fan fotos amb alguns afeccionats.

Malgrat no ser un partit especialment atractiu, NETS de New Jersey vs RAPTORS de Toronto, hi ha l’al·licient de veure el José Manuel Calderón.

Espectacle NBA més a fora que a la pista, amb petició de casament d’un espectador a la seva núvia, una mica patètic però molt americà. Guanyen els Raptors per pallissa, a l’últim quart, la gent ja desfila, nosaltres fins al final. Repetició de la jugada, shuttle fins a Secaucus i tren fins a New York, arribem a les dotze de la nit. Ha estat un dia intens.


DISSABTE 13 DE DESEMBRE

Ja som a dissabte. Avui farem l’East Village i el Chinatown. Encara que per començar ho fem a la zona d’East Village, plena de carrers relativament tranquils, baixem tot seguit al Downtown, a veure el toro de Merryl Linch, diu que se l’hi han de tocar el testicles, que porta sort, doncs a esperar que una troupe de nipons acabin de fer les fotos i a tocar. El dia que vàrem baixar a Wall Street s’ens havia passat.

Pujant ens apropem a Chinatown, portem un parell d’encàrrecs, un d’un company de feina que resolem relativament ràpid i desprès l’hi hem de mirar un bolso a l’Emma, una veïna molt simpàtica i agradable, que va estar uns anys a New York com au-pair, i ens ha dit porteu-me’n un de gros. Donem voltes i finalment en una furgoneta, les dones de casa aconsegueixen el material, cal veure-ho per creure-ho.

Això de Chinatown es com submergir-se dins de la Xina, sense moure’t de New York, el barri gira al voltant de Canal Street i no es massa gran, tot i que estan ocupant espai de Little Italy, aviat es cruspiran el seu espai, com es van cruspint el món occidental. Tot està en xinès, fins i tot el Mc Donalds.

Anem pujant primer caminant i desprès amb el Subway.

Arribem al Madison Square Garden i cap a dins falta gent. Ja només queda un tour, anem sempre amb el temps just i el coet al cul.

Visita guiada per un dels temples de l’esport i de l’espectacle, es un multi-espai on s’hi fan moltes activitats. El teatre no es pot visitar doncs hi actua el Cirque du Soleil. La pista està preparada per un partit de Hockey sobre gel. Es espectacular.

Una cheerleader dels Rangers, l’equip de la capital ens ve a saludar, l’Ariadna s’hi fa una foto. Veiem les llotges, autènticament luxoses i fem fotos i gaudim d’un lloc mític.

En acabar rematem el dia amb unes compres. A la d’Apple no es pot donar un pas, no s’hi cab.. En una botiga de joguines que es diu FAO Schwarz fem cua per entrar, a dins joguines de tota mena, es immensa. Hi ha una nena i una mare en una nurseria amb ninos i els pots adoptar, una infermera els hi fa una revisió perquè el nino estigui en condicions. La mare filma la nena obre la boca i nosaltres al·lucinem. Desprès de tot el cerimònia, la nena firma els papers d’adopció i a passar per caixa.

Tanquem el dissabte amb el resultat del Barça-Madrid (2 a 0) i tres punts al sarró.


DIUMENGE 14 DE DESEMBRE

Tard o d’hora tot s‘acaba, i el viatge a New York també. Amb les maletes pràcticament tancades aprofitem el matí per visitar el Soho, una zona industrial reconvertida a barri bohemi amb botigues de luxe. Ens arribem fins al Katz on varen filmar una escena de la Pel·licula “Cuando Harry encontró a Sally”. En una de les taules, la Sally (Meg Ryan) l’hi ensenyava a Harry (Billy Cristal) com una dona pot fingir un orgasme. Està indicada la taula amb una fletxa. Hi ha gent fent un esmorzar – dinar. A les parets del local moltes fotos de personatges que hi ha passat, des d’actors, pintors fins al mateix Bill Clinton.

No tenim massa temps acabem de veure el barri i anem pujant, objectiu enllestir quatre compres a la zona de la 5èna, fer quatre fotos de l’Empire State des del Park Bryant

Visitem la botiga de l’NBA que hi ha a la 5èna

Faig fotos de l’Empire encara que tinc el sol de cara. Ens arribem a Times Square, aquí va començar l’aventura americana i aquí acaba, entre gent, cotxes, soroll i el sol que es va amagant darrera els cartells lluminosos, que ens inciten a comprar, consum, consum!!!!.

Passem per casa d’en Ferràn i recollim els trastos, ens acompanya ell a l’aeroport, encara una darrera parada per retratar per darrera vegada l’Skyline d’aquesta ciutat. De camí a l’aeroport ens explica, com va venir aquí, com es viu i demés, fa de xef en un restaurant es molt simpàtic i el camí fins a l’aeroport passa en un moment.

Embarquem amb un retràs d’una hora. El viatge es tranquil, a mi em passa molt ràpid.


DILLUNS 15 DE DESEMBRE

Arribem a Barcelona, fa menys fred que a New York. No es perd cap maleta. En Vicente de Paco ens recull amb el taxi i ens porta a casa.

I AIXO ES TOT

SEE YOU SOON GUYS

THE END.



Comentaris

FLONO73 ha dit…
Ei!! I les visites als museus? Posa més fotos que així podrem xafardejar.
jejeje