VACANCES 2007

DISSABTE 04/08
Comencen les vacances. Sortim de Premià a les 7 del matí, ens hem llevat a la mateixa hora de cada dia, com si haguessin d’anar a treballar, ja es veu que es el costum. Parem a Pons per fer uns mos i sobre les dotze ens plantem a Sort. Primer parada “La Bruixa d’Or” comprem la loteria que ens han encarregat i cap el càmping, encara que abans anem fins a Ainet a comprar a la “chacinería”. Finalment arribem a la “Borda del Pubill” i quan entrem en Claudio i la Maria que ja marxen, de fet ja ho sabíem, però almenys els hem pogut saludar abans de que emprenguin el viatge cap a la capital. Aprofitem la resta del dia per instal·lar-nos i dinar amb en Jordi i la Maite. En Lluís i la Teresa ja estan instal·lats des de fa una setmana i demà arriben en Pere i la Nuri.

DIUMENGE 05/08
Avui Primer diumenge d’Agost hem anat a la Trobada per l’amistat Occitano-Catalana que es fa cada any al Port de Salau. L’Any passat va fer un fred terrible, però enguany el sol i el calor ens acompanyaren.
Hi havia força gent tant d’un cantó com de l’altre.
Després dels parlaments, l’intercanvi del formatge (francès) i el vi (català) i la música amb trabucaires inclosos, ens hem acostat fins a Montgarri, amb una pista infernal. El santuari està com sempre.
Hem tornat per la Bonaigua, que des de la Mare de Deu de les Ares fins a València d’Aneu, està en obres, sort que avui era diumenge.
http://picasaweb.google.es/joanpepio/PujadaAlPortDeSalau

DILLUNS 06/08
“Panxing”, ens hem llevat a les 10 i ens hem arribat fins a Llavorsí, desprès hem mandrejat i recuperant una mica les neurones que ja ens feia falta. A la nit ens hem acostat a la carpa a veure “Casino Royale” la darrera del James Bond. El pobre Lluís ahir es va reblincar el peu sortint a caminar i en canvi a la peli cauen d’edificis, es trituren a cops de puny i fins i tot sobreviuen a infarts amb desfibril·ladors de butxaca i segueixen tant i tan tranquils.

DIMARTS 07/08
Tota la nit ha estat plovent. A mig matí hi ha tornat desprès d’un parell d’hores de pausa, pel que sembla al Maresme, deu n’hi do de l’aigua que va caure. Aquí ha estat ben rebuda, encara que avui ens ha fet la guitza, però està tot molt sec i fa falta. Mini-excursió a Sort a comprar quatre coses i més pluja fins desprès de dinar.

DIMECRES 08/08
Matí de sol, ja era hora, avui hem fet cultura a St Pere de Burgal. Ens han parlat molt be de St. Joan d’Isil, demà ens hi arribarem.

DIJOUS 09/08
Fa molt bon dia, ens hem acostat a St. Joan d’Isil i la veritat es que val la pena, es molt bonica. Desprès hem fet una passejada per Isil i per Alòs d’Isíl, on hem comprovat com ha anat canviant el paisatge, la totxana es menja l’avet antre pintades de “Fora Especuladors”.
A la nit es la Festa Major del Càmping. Abans de que el Grup Esquitx, ens toqui el mateix dels darrers anys, hem fet una Aigua de València amb coca de Tírvia. Que bona.

DIVENDRES 10/08
Matí de ressaca, ens hem llevat a quarts d’onze. Quina rasca que va fer ahir a la nit, vàrem quedar tan congelats com el repertori dels Esquitx que fa vint anys que no canvia i que quasi ens sabem de memòria. Fa un dia esplèndid però amb poques ganes de moure les cames.
A la tarda hem fet el “Camí de la Pau” antic camí que dona una volta sobre Ribera i arriba a prop de Surri, hi ha un bunquer i diverses construccions de l’època de la guerra.
Hem aprofitat per entrar a Surri i compartir una mica de la Festa Major del poble. Per si no en teníem prou del concert dels Esquitx d’ahir, hem vist una mica del concert de tarda dedicat als més menuts i no ha estat gens malament.

DISSABTE 11/08
Avui una colla del càmping encapçalats com sempre pel LLuis Fernàndez ha anat a fer la “Pica d’Estats”. Nosaltres hem optat per una cosa més “light” i que no coneixíem. Amb en Jordi i la Maite hem pujat al Coll del Triadò a sobre de LLesui amb el seu 4x4. Allà caminant hem resseguit l’antiga línia de vagonetes que anava fins a l’Estany Gento i que va servir per la construcció de la presa i de les canalitzacions subterràneas que hi ha entre els llacs. La caminada dura 1h 30’ en cada sentit i es totalment planera. Volíem arribar a l’Estany Tor, però al final ens hem entretingut i a sobre hem hagut d’ajudar a una senyora que s’ha accidentat (rescatada després pels bombers, amb helicòpter), i ja hem desistit. Una altra vegada serà. Els de la “Pica” han arribat a les 9 del vespre, havien sortit a les 4 del matí. Estaven fosos.
http://picasaweb.google.es/joanpepio/CamiDelTriado

DIUMENGE 12/08
El dia comença amb un sol estantís, la cosa es complica en qüestió de minuts. A les dotze truca la Susanna que la tia de Vilassar de Dalt ha mort aquesta nit passada, fruit d’una llarga malaltia, com dirien les cròniques periodístiques. Quasi de manera simultània, l’encàrrec de la carn que havíem fet per dinar tots junts, resulta que per error ha anat a parar a algú que només volia secallones, xolís i demés i que ara ja estava camí de casa seva i totalment il·localitzable. El pobre es trobarà amb 70 talls de corder quan arribi a casa seva. Quina indigestió.
Dinar de germanor, de la gent del càmping que cada any ens hem reunit a la Borda. Al vespre hem anat a les Planes de Son, teòricament a veure les estrelles. No ha estat possible, tota la tarda ha amenaçat pluja, que ha descarregat de valent en arribat al centre. Hem vist el Planetari, hem sopat (molt bé per cert) i després donat que no es podia fer l’observació d’estrelles ens han passat un Power Point molt interessant sobre la formació de l’Univers, els planetes etc.., han quedat ganes de tornar, l’any vinent a veure si tenim més sort.
http://picasaweb.google.es/joanpepio/DinarCamping

DILLUNS 13/08
Comença la setmana de les despedides. Avui ja han marxat els veïns de la bengalí 3, en Fernando i la Maite d’Alcoletge. Nosaltres ens hem acostat a Tor, la pista està com sempre. Hem aprofitat per fer unes quantes fotos i buscar maduixetes.
Tarda cultural, ens hem acostat a Sorpe a visitar l’església de Sant Pere. La guia era la mateixa que vàrem trobar a Sant Joan d’Isil. Molt simpàtica ens ha explicat tots els detalls de l’església. Avui es Festa Major i feien un ball a la plaça amb un duo tipus Esquitx, tocant pasdobles i demés.
Han fet una carretera nova que encara no està acabada que baixa fins a Borén, ens hi hem acostat i després cap a casa. Demà volem anar a Amitges.

DIMARTS 14/08
Fa bon dia i ens anem a Amitges. Abans diem adéu a n’en Jordi i la Maite que avui ja baixen cap a Barcelona. En Lluís i en Pere han matinejat i han pujat d’Espot a Amitges a peu, nosaltres ho hem fet amb el taxi una mica més tard. Quan arribem alt l’estany veiem dos puntets a dalt del Port de Ratera, son ells que encara han tingut forces de pujar fins allà dalt.
Comencem baixar cap a l’estany Ratera, passem per l’estany Obaga de Ratera i a quarts de tres dinem sota l’ombra d’uns arbres al costat del ratera, desprès de descansar acabem a Sant Maurici passant pel mirador i per la cascada.
Per acabar la diada, res millor que un sopar de germanor a Cal Juquim, que bona es l’olla Pallaresa i que a gust es troba un rodejat de gent que l’estimen.
http://picasaweb.google.es/joanpepio/EstanysAmitgesISantMaurici

DIMECRES 15/08
Avui Mare de Deu d’Agost, dia de “panxing”, segueix el degoteig de marxa, en Jordi Iserte fill, en Pedro i la Teresa emprenen el retorn cap a casa.
Nosaltres ens hem acostat fins al Pont de Borito a fer unes quantes fotos i desprès ja cap al Camping a dinar aviat doncs aquesta tarda la Paqui s’en va a Premià amb l’Anna Fernández.
Son les 15.20 quan agafen el cotxe de l’Anna i marxen, una definitivament cap a casa i l’altre tornarà demà amb l’Alsina Graells.
http://picasaweb.google.es/joanpepio/PontDeBorito

Aprofito el que queda de tarda i em dedico a visitar pobles perduts a la muntanya. Berrós Subirà, Berrós Jussà, Estarón, Aidí Farrera i Burg.
La pista que puja als Berrós es asfaltada fins al Jussà i infernal fins al Sobirà. Al poble de dalt no s’hi veu ningú, hi ha quatre cases i un parell de cotxes. Al Jussà una senyora m’explica coses del poble, té 85 anys i el seu marit que està assegut al seu costat i no obre la boca en tota l’estona en té 94. Queden poques parelles tan grans per aquella zona, generalment falta un membre dels dos, quasi sempre el marit. Em segueix dient que al poble no hi han fet apartaments perquè no han volgut, “Un que en volia fer s’ha quedat amb el terreny i les ganes” em comenta tota orgullosa, finalment em fa notar que hi ha molts cotxes holandesos, a mi m’havia sorprès trobar-ne tres pujant, però després en veig molts més. Resulta que un holandès ha rehabilitat la casa i ara fa turisme rural, també hi ha qui acampa en un terreny que té al costat; tot promocionat des d’Internet i apa tot d’holandesos i belgues cap al Berrós Jussà. Qui ho hauria dit fa uns anys, la xarxa ha globalitzat el Pirineu.
Estarón es un poble preciós que té una vista envejable sobre la vall que va de Llavorsí a Esterri. Les cases totes molt arreglades, però no s’hi veu ningú. Es increïble el poble està totalment desert, hi ha alguns cotxes, però en els vint minuts que hi estic, només em saluden dos gatets que hi ha a la plaça.
A Aidí si que hi trobo gent, però el poble no es tan bonic com Estarón, hi ha moltes cases en reforma.
Pujo més tard fins a Farrera, quasi no puc aparcar el cotxe, està “ a tope” i es que resulta que estan de Festa Major, com molts pobles de la contrada. Hi ha ball a la plaça, i el noi que toca l’acordió crec que es el mateix que va animar els balls a Salau.
Faig quatre fotos i baixo a Burg, un poble encaramat a la pedra, més bonic en la distància que en la proximitat. Un senyor em pregunta si em dedico a les fotos i que faré negoci quan baixi a Barcelona. L’hi dic que no, que es un hobby, que faig de Químic i respon “això es molt difícil” i em recomana que a la nit vagi al ball de Farrera, però després veig que a la nit no hi ha ball, resulta que era ahir.
Arribo a quarts de nou al Càmping. En Pere està preocupat perquè s´ha deixat les claus del cotxe a dins i ara no pot obrir. Ha trucat al RACC i al cap de poc l’hi ha obert. Demà al matí aniré a caminar amb en Lluís.

DIJOUS 16/08
A les vuit surto amb en LLuis i la Teresa a donar un tomb pels volts del Càmping. Itinerari “Camí de la Pau, Surri, Anàs, Bonestarre, Coscolledo, Cassibròs, La Borda” Dues horetes per estirar les cames. Truca la Paqui per dir que hi ha hagut un terratrèmol a Perú, hi ha molts morts, espero que en Marcel i la Dolors estiguin bé.
En Pere i la Nuri m’han convidat a dinar, cigrons que estaven molt bons.
Surto a les 5 cap a la Pobla de Segur a buscar a Paqui. L’Alsina arriba mitja hora més tard del previst i la Pobla no té res d’especial, llevat d’un molí d’oli que ja havíem vist i la porta d’accés al Congost de Collegats, que és d’una gran bellesa.

DIVENDRES 17/08
Avui hem decidit anar a l’Estany de Flamisella. Hi ha llocs on consta com a Flamisell o Flamicell, sembla que tampoc no ens acabem de posar d’acord amb això.
Primera errada.- Ens adormim i en lloc de sortir a les set o fem a les nou.
Segona errada.- Per guanyar temps, agafem la pista de la Pleta del Prat enlloc de deixar el cotxe a Quanca.
Tercera errada.- En un revolt el cotxe s’ens queda clavat en una pedra, amb una roda immòbil completament suspesa al aire.
La solidaritat a la muntanya es un fet evident i un matrimoni que puja amb una furgoneta ens ajuda a sortir del mal pas, sense més dany aparent que una mica de desgast de pneumàtics.
A les onze arribem a Noarre i en dues hores i quart ens plantem a l’Estany, desprès d’una pujada suau al inici, però forta i costeruda en el tram mitjà, per acabar desprès en un tram costerut però curt i planejant fins al llac. Un matrimoni amb un nen que son de Mataró i nosaltres som els únics visitants que té el llac aquella hora, abans havíem trobat un grupet que ja en baixaven. I una parella que feia la HRP (Haute Route Pirenaique) des de Cadaqués fins a Biarritz.
Arribem altra cop a les Bordes de Noarre a dos quarts de sis, cansats però contents.
Mentre érem d’excursió ha vingut TV3 a filmar al Càmping pel programa dels Matins. Han emès en directe, ha sortit la Carme i també la Teresa parlant i sembla que de fons la nostra bengalí. Com que l’Ariadna diu que ho ha gravat, ja ho veurem. Sembla que edemes a la Teresa l’hi enviaran un CD amb el programa i ja ens deixarà fer una copia.
Avui també han marxat en Miguel i l’Amàlia i uns amics d’en Pere que son de Sant Feliu.
Per acabar el dia, la Carme ens diu que té apuntat com a dia de sortida el diumenge i no el dissabte com nosaltres pensàvem. Doncs marxarem diumenge, amb en Lluís i en Pere. Anirem a dinar tots junts a Altron.
http://picasaweb.google.es/joanpepio/EstanyFlamisella

DISSABTE 18/08
Avui descans. Hem encarregat unes coques a Tírvia, per fer una Aigua de València a la nit. Aprofitem per fer una mica de neteja i començar a guardar les coses. En Josep Mª ens ha convidat a dinar a la brasseria del Càmping. Sempre hem tingut molt bona relació i el tracte que ens ha dispensat tant ell com la Carme ha estat exquisit. No en tenim cap queixa.
Anem a netejar el cotxe i sorpresa el parabrises està esquerdat de dalt a baix. Truco a Mapfre i dilluns quan arribem a casa ja ho arreglarem.
A la nit l’Aigua de València te aires de despedida
http://picasaweb.google.es/joanpepio/AiguaDeValencia

DIUMENGE 19/08
Això s’acaba, neteja i guardar la roba i els trastos a les bosses i començar la roda de despedides.
A la una sortim cap a Altron, un poble molt bonic on dinarem a l’hostal Vall d’Assua.
En acabar es l’hora dels adéus, els petons i les abraçades. Ens veurem durant l’hivern, tots en tenim ganes.
En tres hores ens plantem a casa, no hem trobat gens de trànsit. Arribem bé.

DILLUNS 20/08
A les 6.20 el despertador Ferrari es posa en marxa i m’aboca a la crua realitat “Holidays are over”.

Unes fotos de pobles del Pallars fotografiats durant aquests dies
http://picasaweb.google.es/joanpepio/PoblesDelPallars

Comentaris

FLONO73 ha dit…
QUINES VACANCES!! AQUI MENTRES UNS ESPERANT OFERTA PER SORTIR I NO HI HAVIA RES INTERESSANT!

JEJEJE