ANTONIA FONT AL MONUMENTAL DE MATARÓ

 


La primera vegada que vaig veure els Antonia Font fou l’any 2006, va ser a la Plaça de la Sardana a Premià de Mar i si no recordo malament tenia relació amb algun acte de la Flama del Canigó. Llavors ja vaig quedar frapat amb els seus temes (que desconeixia totalment) i especialment amb una increïble versió de “Instellar Overdrive” de Pink Floyd que ja em va deixar clar de que es tractava d’un grup que calia seguir.

He anat escoltant durant un grapat de temps els seus temes relacionats bàsicament amb temes espacials, amb tocs illencs (per això son de Mallorca) i tot embolcallat amb una atmosfera psicodèlica. Temes curts generalment no superen els tres minuts, però que t’acaben enganxant.

Ara a 27 de Setembre de 2024 i aprofitant una gira de retrobament del grup amb els seus seguidors desprès d’un temps sabàtic, ja que el 28 de novembre de 2013 el grup va anunciar la seva dissolució. El 19 de juny del 2021 es confirmà el seu retorn i el 17 de desembre publicaren el seu darrer treball desprès d’onze anys de silenci i vuit separats com a banda, hem tingut l’oportunitat de veure’ls en directe a Mataró.

Molt bon concert el que varen oferir per espai de dues hores frenètiques amb un públic entregat.

Els temes escollits en general tots molt coneguts feren les delícies dels espectadors que omplien a vessar el recinte mataroní.

El punt negatiu al meu parer fou que la vocalització no era prou acurada i molts cops no s’entenien bé les lletres, encara que la gent se les sabia de memòria. Destaco diversos aspectes: la versió de Robot amb un final a tota canya, la d’Astronauta Rimador, l’aposta del Pau Debon fent ballar un vals als assistents amb la cançó Vitamina Sol i cantant entre el públic la cançó dedicada a Clint Eastwood.

Bon rotllo, Bona música i tots satisfets. Llarga vida als Antonia Font.

Comentaris