SESSIO DE IOGA, BOLS TIBETANS I CERIMONIA DEL CACAU

 

Aprofitant la visita de la Judit Duran en les seves vacances per l’Empordà hem tingut l’oportunitat de viure una jornada destinada a la meditació incloent sessió de Ioga, Bowls tibetans i Cerimònia del Cacau.

La Judit viu als Estats Units i la coneixem de tota la vida ja que es nascuda a Premià i veïna de casa. Llegeixo a la seva pàgina web  que des del 2003, Judit ha guiat la gent cap als regnes sublims de l'ànima. En la recerca per curar-se a si mateixa, va descobrir pràctiques antigues de benestar que la canviarien per sempre. Ha integrat aquestes modalitats en sessions individuals i grupals. La seva intenció es la de plantar les llavors del descobriment interior i crear una comunitat acollidora on altres puguin tornar a connectar amb la missió dels seus cors i ànimes en aquesta vida.

Juntament amb l’Ivon Regincós que té un taller de Ioga a S’Agaró i en una finca anomenada Can Rigau hem pogut gaudir envoltats de natura d’una experiència molt recomanable.

Un grup d’una vintena de persones (majoritàriament del sexe femení) compartirem les hores en un ambient de pau i tranquil·litat molt necessàries en aquests temps que vivim.

La jornada va començar amb un taller de Ioga dirigit per l’Ivon, que per mi va ser un bateig d’aquesta activitat ja que no n’havia fet mai (sort que era bastant bàsic)

Després també amb l’Ivon una sessió de massatge tailandès per parelles, això també va ser una experiència nova, interessant si més no.

Una estona de piscina i després de fer un mos que serviren per socialitzar amb els demés assistents havent dinat la Judit va fer la sessió de Bols Tibetans.

Val a dir que l’any passat ja havíem assistit a una sessió de Bols amb ella i ens va agradar molt i teníem moltes ganes de repetir-ho i a sobre l’entorn era immillorable.

Els bols tibetans són objectes rituals budistes emprats com a instruments musicals, i que es caracteritzen tant pel seu potent so, com per la seva profunda i penetrant vibració. Els seus orígens es remunten a la zona del Tibet abans de l’arribada del budisme encara que aquesta religió els va adoptar com a estris rituals i actualment s’utilitzen en temples i monestirs budistes d’arreu del món per meditar i com a instrument musical per les cerimònies i ritus.

Des de fa segles son emprats per contribuir a la concentració i relaxació de la ment i el cos a través del seu so, ajudant a la consecució d’estats meditatius, també son conegudes les seves funcions terapèutiques ja que les seves vibracions harmonitzades son molt beneficioses per la salut degut a que generen estats de calma, harmonia i benestar.

Acabarem la jornada amb una cerimònia del Cacau. No ho havíem fet mai i va ser una experiència molt interessant, per un moment em recordava una missa en que s’invocaven els diferents punts cardinals i el nostre arrelament a la Mare Cacau.

El cacau en pols és ple de flavonoides. Aquests nutrients ajuden a reduir la pressió arterial, milloren el flux sanguini al cervell i al cor i ajuden a prevenir els coàguls de sang. Això no només ho sabem gràcies a les civilitzacions precolombines, les primeres a descobrir els beneficis del cacau pur; també la ciència el recolza. Com una excel·lent font d'antioxidants, ferro, proteïnes, magnesi, potassi i fibra, es podria anomenar a aquest superaliment un dels productes farmacèutics més deliciosos de la natura. El cervell és una "màquina" increïblement complexa, i el cacau hi té un impacte positiu, amb neurotransmissors com la dopamina i la serotonina, les hormones de la felicitat. Ens fa felices, redueix l'estrès, enforteix la nostra concentració i creativitat, ajuda el cos a sanar, desintoxica i potencia el nostre sistema immunològic.

Una sensació desconeguda fins ara però que ens ha permès connectar més intensament amb nosaltres mateixos i que ens ha omplert plenament.

Molt recomanable la jornada viscuda i sens dubte amb ganes de poder-ho repetir si l’any vinent hi ha l’oportunitat.

Gràcies Judit, Ivon i als propietaris de Can Rigau i a tots els assistents per la bona sintonia i les bones vibracions compartides.









Comentaris